Tečaji Explore

DomovDogodkiTečaji Explore

Kdor najde mene, najde življenje.

Pregovori 8, 35 a
Vabljeni na tečaj Explore

 

Z veseljem sporočamo, da bo Ellel Ministries pod vodstvom Dianne Jones pričel  z novo sezono tečaja učeništva. Celoten tečaj Explore poteka 2 leti, tokrat pričnemo s tečajem Explore A 1, ki ga predstavljamo v nadaljevanju. Predvideno je, da se tečaj odvija ob petkh popoldne in sobotah  enkrat na mesec.   Tečaj je namenjen vsem ki bi želeli bolje spoznati Boga, odstraniti vse, kar vas ovira pri vzpostavitvi globljega odnosa z Njim ter odkriti in izpolniti Božji namen za svoje življenje.

Priporočamo, da se udeležite celotnega tečaja, ki se začne z Explore A1, vendar ste dobrodošli katerikoli vikend, glede na temo, ki vas zanima.

Pričetek:  14. in 15. januarja 2022.

Cena: 30 eur/vikend.

Lokacija: Glasbena šola Rakovnik, Ljubljana

Za dodatne podatke ali prijave nam lahko pišete na: info.si@ellel.org

Prosimo vas za razumevanje, saj bomo morali vsak izbrani vikend upoštevati vse vladne ukrepe glede covida-19 in izpolnjevati pogoj PCT (tako predavatelji kot udeleženci).

Veselimo se, da bomo skupaj raziskovali (Explore) v letu 2022!

POSTOPNO IZGRAJEVANJE IN USPOSABLJANJE ZA POMOČ DRUGIM

Iz globine našega srca prihaja klic po resnični povezanosti z Bogom, potreba po odkrivanju njegove neverjetne ljubezni in po spremembi našega načina življenja tako, da bi lahko Bogu sledili brez zadržkov. Če tudi iz vašega srca prihaja takšen klic, ali pa želja, da bi pri tem pomagali še drugim, je »EXPLORE« za vas!

KAJ JE “EXPLORE” (RAZISKOVANJE)?

»EXPLORE« je serija tečajev, ki potekajo ob koncu tedna in so namenjeni temu, da se Božji ljudje skozi postopno notranje preoblikovanje usposobijo in opremijo. Organizacija Ellel Ministries si želi združevati Božjo besedo in božjega Duha v poučevanju in služenju. Skupaj bomo ugotovili, da obstaja upanje in pomoč za težave, s katerimi se spopadamo v vsakdanjem življenju – težave, kot so tesnoba, stres, fizična bolečina, čustvene stiske, težave v odnosih, zasvojeno vedenje in depresija, če naštejemo le nekatere. Odkrili bomo tudi kako lahko v resnici živimo v tesnem odnosu z Bogom oziroma za Boga kot člani njegove kraljeve družine. Udeleženci tečajev »EXPLORE«, bodo ob koncu opremljeni tudi s ključi za ozdravljanje in učeništvo, tako da bodo lahko pomagali tudi drugim ljudem. Na vsakem tečaju bo nekaj časa posvečenega slavljenju, svetopisemskemu pouku, skupinski razpravi, ustvarjalnim dejavnostim in osebnemu času z Bogom, po potrebi tudi s pomočjo posameznega člana ekipe.

Tečaji Explore so niz vikend tečajev za vsakogar, ki:

Kratek opis tečaja Explore A:

Moduli od 1 – 10 tvroijo celoto programa Explore A. Priporočeno je, da se posamezniki udeležijo vseh modulov, vabljeni pa ste tudi na posamezne vikend delavnice.

EXPLORE A1 – Širša slika – Raziskovanje Božjih temeljev za življenje - 14.-15.1.2022
Rojeni smo z vprašanji o življenju, vprašanja so vrezana v naša srca. Ta tema skuša odgovoriti na ta vprašanja s svetopisemskega vidika. Ugotovili bomo, zakaj se je človeštvo zapletlo v tako zmešnjavo, in pojasnili Božji čudovit načrt reševanja človeka ter videli, da nas Bog ne želi le rešiti, ampak nas želi tudi ozdraviti in postaviti na pravo pot. Raziskovanje Božjih temeljev za življenje nam bo pomagalo spoznati Božji načrt za naše življenje in nam bo omogočilo začetek novega obdobja svežih moči za danes in svetlega upanja za prihodnost.
EXPLORE A2 – Spoznavanje Boga – Raziskovanje Božjega značaja in narave - 18.-19.2.2022
Mnogi izmed nas vemo veliko o Bogu, vendar Ga marsikdo ne pozna dovolj dobro in globoko. Sveto pismo nas uči, da Bog želi, da Ga spoznavamo, sami pa ne vemo točno, kako naj se tega lotimo in na kakšen način naj gradimo globlji odnos z Njim. Učili se bomo o Njegovem značaju in Njegovi naravi ter odkrivali, kako lahko gradimo intimen odnos z Njim. Poskusili se bomo spopasti z blokadami, ki nas ovirajo, da bi Ga spoznali takšnega, kot v resnici je.
EXPLORE A3 – Božji glavni ključ – Raziskovanje moči odpuščanja - 18.-19.3.2022
Z besedami s križa »Oče, odpusti jim!« je Jezus človeštvu predal izjemno pomemben ključ, ki lahko človeka obnovi, zaceli njegove rane in ga osvobodi spon preteklosti. Za pravo svobodo ne potrebujemo le Božjega odpuščanja za lastna grešna dejanja, ampak moramo tudi sami odpustiti vsem, ki so nas prizadeli, čeprav to utegne biti zelo težko. Odpuščanje je načelo Božjega kraljestva, ki je ključnega pomena za Jezusovo službo ozdravljenja, zato bomo na tem tečaju ugotavljali škodo, ki jo povzročata neodpuščanje in obsojanje drugih, ter proučili številne možnosti, kako uporabiti omenjeni ključ. Ta vikend ponuja tudi priložnost, da prejmemo Božje ozdravljenje notranjih ran, ki so nastale na različnih področjih našega življenja. Brez dvoma je Bog z uporabo tega ključa popolnoma spremenil nešteto življenj.
EXPLORE A4 – Izgubljen in najden – Raziskovanje zdravila za zavrnjenost - 22.-23.4.2022
Če obstaja kaj, kar bi resnično vplivalo na naše dobro počutje, je to zavedanje brezpogojne ljubezni in sprejetosti. Sveto pismo nas uči, da Bog ljubi vse, kar je ustvaril, in da postanemo Njegovi otroci, ko sprejmemo Jezusa kot svojega Odrešenika. Zakaj tako težko sprejmemo to resnico? Zakaj se, kljub temu da smo kristjani, včasih še vedno počutimo kot izgubljene ovce, ki si močno želijo, da bi jih Dobri Pastir našel, in potrebujemo Njegov objem? Ugotavljali bomo, kako je zavrnitev prišla na svet, kako vpliva na naše življenje in kako se lahko obrnemo od zavrnitve k sprejetju.
EXPLORE A5 – Božji sovražnik je razkrinkan – Raziskovanje ozdravljenja preko osvoboditve - 20-21.5.2022
Sveto pismo nas opozarja na sovražnikove namere in nas svari, naj bomo vselej na preži. Božja beseda osvetli resnico o tem, kdo je dejansko naš sovražnik – Božji sovražnik – ter kako deluje na tem svetu in v našem življenju. V tem zelo resničnem duhovnem boju moramo vedeti, kako nam Bog želi pomagati in nam omogočiti, da kljub temu živimo v svobodi in zmagi, kar je mogoče le zaradi Jezusovega dela na križu. Proučevali bomo, kaj Sveto pismo pravi o satanu in demonskem, o duhovnem bojevanju ter kako lahko sovražnik zgradi trdnjavo v našem življenju. Jezus je prišel osvobodit ujetnike. Naučili se bomo, kako vstopiti v duhovno svobodo preko osvoboditve v Jezusovem imenu.
EXPLORE A6 – Od znotraj navzven – Raziskovanje notranjih ran in ozdravljenje - 17.-18.6.2022
Bog je naš Stvarnik in Oblikovalec. Vsakega od nas pozna osebno in vsakogar brezpogojno ljubi. Toda kljub Njegovi veliki ljubezni je življenje v padlem svetu mnoge izmed nas pripeljalo do okoliščin, ki so nas ranile in izkrivile delovanje našega notranjega bitja. Zaradi tovrstne prizadetosti bo naše življenje pogosto odražalo notranje nemire. Ta vikend bomo proučevali, kako je Bog ustvaril vsakega posameznika, kako različni deli naše osebnosti sodelujejo in s tem ustvarjajo celotno identiteto. Odkrivali bomo, kako pretekle izkušnje vplivajo na našo notranjost ter povzročajo škodo in zadajajo bolečine. Bog kot naš Stvarnik ima popoln načrt obnove za vsakega svojega dragocenega otroka. Naučili se bomo dvojega: kako odpraviti vzroke in posledice notranjih ran ter kako uporabiti Božjo resnico in Njegovo ljubezen, ki obnavlja in daje moč v življenje vseh, ki potrebujejo notranje ozdravljenje.
EXPLORE A7 – Spoznavanje sebe – Raziskovanje obnove človeškega duha - 16.-17.9.2022
Ta tema nas popelje globlje v razumevanje bistva človekovega duha. Najprej moramo razumeti, da je človeški duh vir človekovega življenja in jedro njegove identitete. Če torej želim resnično spoznati sebe tako, kot me pozna Bog, moram predhodno razumeti svojega človeškega duha. Človeškega duha je v nas oblikoval Bog. Vendar je življenje v nepopolnem svetu izstradalo našega duha, tako da ta ni dobil hrane, za katero je bil ustvarjen. To dejstvo pogosto povzroča nered v medsebojnem razmerju duha in duše. Ob skupnem proučevanju Svetega pisma bomo odkrivali, kako se lahko funkcije človeškega duha popačijo in omejijo zaradi okoliščin iz naše preteklosti in kako lahko razrešitev teh notranjih konfliktov vpliva na naše današnje življenje. Jezus je ta, ki zdravi človeškega duha. Njegov obnovitveni načrt zato pričakuje od nas razumevanje, kako se odpremo Njegovemu zdravilnemu dotiku, kar je bistveni element tega načrta. On ima zdravilno moč za našo obnovo, vendar je za nas ključnega pomena, da dojamemo to resnico in prevzamemo svojo vlogo v tem procesu.
EXPLORE A8 – Povezan – Raziskovanje Božjega namena na področju odnosov - 21.-22.10.2022
Ko nas je Bog ustvaril po svoji podobi, nas je naredil za odnose, ustvaril nas je za življenje v dinamičnem odnosu tako z Njim kot med seboj. Odnosi so namenjeni vzajemnim blagoslovom, vendar vsi vemo, da lahko prinesejo tudi bolečino in rane. Raziskovanje Božjega namena na področju odnosov nam bo pomagalo odkriti, kakšna je Božja pot za naše odnose, kako ozdraviti rane, ki so posledica bolečih odnosov v preteklosti in vseh tistih odnosov, ki niso bili takšni, kot je Bog želel.
EXPLORE A9 – Zaščiten – Raziskovanje protistrupa za strah in zaskrbljenost - 18.-19.11.2022
Za mnoge izmed nas sta strah in tesnoba redna spremljevalca na življenjskem potovanju. Nekateri trpijo zaradi strahu, povezanega s travmo, drugim tesnoba stisne srce vselej, ko se vzbudi neprijeten spomin. Spet tretji nosijo tesnobo globoko v svojem bistvu, saj se je ta že v zgodnjih letih vtisnila v njihovo srce. Pogosto imamo napačno predstavo o tem, kako nas Bog vidi v naših bojih. Namesto da bi se v času svojih potreb zatekali h Gospodu, iščemo lastne načine za spopadanje s težavami in poskušamo vzpostaviti nadzor nad svojim življenjem, vse z namenom, da bi se izognili nelagodju in strahu. Ta tema bo razkrila, kako si Gospod želi, da bi nam pokazal svobodo, ki je v Njem in kako Mu lahko popolnoma zaupamo ter Nanj preložimo skrbi svojega srca. Morda nam je v življenju primanjkovalo varnosti. Naš Oče Bog nam želi pokazati resnico o tem, kdo On je: naše močno zatočišče, naš varni stolp in sidro našega srca.
EXPLORE A10 – Delavnica ozdravljenja – Raziskovanje služenja v praksi - 9.-10.12.2022
Delavnica je namenjena rednim udeležencem, ki niso izpustili več kot treh srečanj Explore A.
Organizator tečaja:

Društvo za krščansko duhovno prenovo Ellel Slovenija

Cesta treh talcev 29, 1241 Kamnik, Matična številka: 4121791000, ID za DDV: 48563137
Prijava in informacije

info.si@ellel.org

Dianne Jones, Ellel Ministries Slovenija
Prični s tipkanjem za iskanje želenega prispevka
Na vrh