Skupnosti

DomovPovezaveSkupnosti

V Sloveniji večina pozna rimokatoliški način slavljenja Boga, ki poteka v obliki maš, a obstaja tudi veliko protestantskih skupnosti, kjer se Boga slavi s pesmijo. Ko sem sama iskala skupnost, kjer se glasno poje, sem najprej na internetu našla Binkoštno cerkev v Ljubljani, ki ima svoje prostore v starejši zgradbi na Celovški cesti. Cerkev nima nikakršnih okraskov. Na steni je le križ, ki simbolizira novo življenje, ki ga daje Jezus vsem nam. Nikjer ni podob in slik križanja, saj verjamemo, da je Jezus vstal in je med nami. Obred je sestavljen iz slavljenja in pridige. Pri slavljenju sodelujejo glasbeniki, ki na odru igrajo in pojejo, pojemo pa tudi vsi prisotni v cerkvi, saj se na tak način povežemo s Svetim duhom. Petju sledi nagovor pastorja in pridiga.

V vseh skupnostih si prizadevajo, da se verniki izobražujejo in rastejo z Gospodom, zato se redno prirejajo predavanja, delavnice in tečaji.

Najosnovnejši tečaj za nekristjane je Alfa tečaj, ki se izvaja tako v rimokatoliških in protestantskih skupnostih. Nekajkrat na leto so organizirana srečanja vseh skupnosti in slavljenja z gosti iz tujine.

V Ljubljani je kar nekaj krščanskih skupnosti, kjer se slavi živega Boga. Spodaj jih navajam le nekaj, ki so meni ljube in kjer se učim tudi sama.  Skupnosti so namenjene medsebojnemu vzpodbujanju posameznikov pri osebni rasti in krepitvi osebnega odnosa z živim Bogom. Vsak naj jih obišče več, nato pa najde dom pri eni izmed njih.

 

Barbara in Steve Telzerow

Mednarodna krščanska skupnost

Barbara in Steve sta zelo aktivna v povezovanju vseh krščanskih skupnosti. Že več kot dvajset let v okviru društva Zaživi življenje let vodita tečaj Ljubezen in spoštovanje, ki vrača radost in razumevanje v vsak zakon. V Sloveniji redno gostita poznane motivacijske govornike, med drugim tudi vsem poznanega Nicka Vujičića. Vsakemu posamezniku, ki si zaželi spremembe v svojem življenju se srčno posvetita in pomagata postaviti temelje za novo življenje z Jezusom.
Sabina in Chris Scobie

Binkoštna cerkev Ljubljana

Binkoštna cerkev je mama vseh evangelijskih skupnosti. Vodita jo Sabina in Chris Scobie, ki vsako leto organizirata srečanje voditeljev z naslovom Voditi z namenom. V goste redno vabita odlične predavatelje.
Klemen in Carol Vidic

Krščanski center

Pastor Klemen Vidic s soprogo Carol vodi slavljenja v Krščanskem centru v Ljubljani, Novem mestu in Šentjurju, kjer se vsa srečanja posname in redno objavlja na spletu. Tako lahko Beseda vstopi v vsak dom. Redno organizirajo Alfa tečaje in srečanja, ki so namenjena proučevanju Svetega pisma. Vsako leto organizirajo zimski in poletni tabor za najstnike, ki je priložnost za nova znanstva in zabavo.
Dubravka in Zvonko Turinski

Evangelijska krščanska cerkev

Dubravka in Zvonko vodita Evangelijsko krščansko cerkev v Ljubljani, kjer so v okviru društva Vesela novica zelo dejavni pri delu z mladimi.
Prični s tipkanjem za iskanje želenega prispevka
Na vrh