Moč misli

DomovUčenjeMoč misli

Vrhunski nasvet Tomislava Ivančiča, kaj storiti, ko nas zajame negativna misel

Ko nas zajame negativna misel, jo je potrebno pregnati. Ne smemo se boriti proti negativnim mislim, temveč delati dobro. Gledati v zdravje, ne bolezen. V vsaki situaciji poiskati nekaj pozitivnega. Naša medicina temelji na bolezni, ne na zdravju, a dokazano je, da tako kot placebo efekt deluje tudi nocebo efekt. Dr. Lipton pravi, da je uspešnost placeba več kot 60%, zakaj se torej v naši medicini ne poslužujemo tega brezplačnega zdravila. Ljudi bi morali voditi iz bolezni in ne v bolezen. Nocebo efekt povzroča, da sami sebi škodimo. Sebi škodimo tudi tako, ko dovolimo, da nas prevzame jeza, žalost in vsa negativna čustva, ki so posledica tega, ko nas kdo poškoduje ali nervira. S fokusiranjem na problem se v naše življenje prikrade bolezen. 

Jezus nas uči, naj se ne upiramo zlu, temveč nastavimo še drugo lice, če nas nekdo udari. A pri tem ne misli, da se pustimo pretepati, temveč nas uči, kako se ne zaplesti v boj z zlom, ki ima za svoj skriti namen nocebo efekt. Ko pridemo v situacijo, da nas nekdo besedno napade, poskusimo raje zadevo obrniti na hec, tako bomo sebe razbremenili in se izognili, da bi stopili v past. A bolj kot udarec ponavadi boli dejstvo, da nam nekdo želi škodovati. To je največja bolečina, ki nam pogosto ni razumljiva. 


Prva pomoč pri boju z zlom oz. mislimi, ki nam ji zlo servira je: 

1. Poiščimo nekaj dobrega v sebi ali v človeku, ki nas napada. Prekinimo s tokom negativnih misli v tistem trenutku tako, da preusmerimo pozornost na dobro. Lahko preusmerimo pozornost na nogomet, če nam je nogomet všeč. Ko imamo nasproti sebe človeka, ki nas besedno prizadene, poglejmo v človeka, ki nas napada. Poskusimo ga pogledati, da je tudi on Božji otrok, ki je v sebi dober, saj ima vsak človek v sebi nekaj dobrega, čeprav se na zunaj včasih ne kaže tako.  

2. Govori sebi: “Vse bo v redu. Vse bo Ok Vse bolezni, psihične in fizične imajo namreč duhovni izvor. Ko govorimo besede izgradnje, se zoperstavljamo slabemu in prišli bodo čudeži. “Ozdravil bom. Vse bo dobro.” Besede, ki prihajajo iz tvojih ust te bodo rešile ali obsodile. Pomisli zares, kaj govori samemu sebi, saj te besede zaznamujejo. Ne dopusti, da svet s svojo medijsko propagando vpliva nate. Misli raje to, kar te izgrajuje. Izgovarjaj besede življenja in besede prihodnosti, ki jo želiš videti. Duhovna dimenzija kreira našo prihodnost. 

3. Zberi vse svoje dobro in v njem uživaj. Zberi dobre trenutke v svojem življenju, od otroštva dalje, svoje lepe spomine, svoje odlike. Bodi ponosen, saj si ti dragocen božji sin. Zberi dobre občutke in prepreči zlu, da bi ti vzelo to, kar ti si. Raztresenost je nevarnost, da izgubiš, to kar ti si v Božjih očeh.  Zbranost nam daje moč, da se upremo zlu. To si ti, tvoja duša, tvoje telo, tvoj duh in sveti duh, ki biva v tebi. Bog živi v tebi. Nahrani ga z dobrimi mislimi. On živi v tebi. Nikoli nisi sam. 

V cinizmu potrebujemo razumnost in treznost. Nasmejte se, Bog upravlja s svetom. Dobro zmaga, ne zlo. Zdravje ima zadnjo besedo, ne smrt, saj imamo v njem večjo življenje. Mi smo Luč sveta. Bog je dober in uživa, ko se mi napajamo z dobrimi mislimi. Bog je ljubezen in  poln je milosti. 

Prični s tipkanjem za iskanje želenega prispevka
Na vrh