Bitka v umu – knjiga, ki povezuje

Bitka v umu je knjiga, svetovna uspešnica izpod peresa Joyce Meyer. Kar nekaj let so jo brezplačno delili v različnih skupnostih z namenom, da doseže čim več ljudi in sodi med redke slovenske knjige z naklado 15.000 izvodov. Če pomislimo, da se slovenske knjige tiskajo v 500 – 1000 izvodih , je knjiga Bitka v umu bestseller, le da se ne prodaja, ampak se na pobudo Joyce Meyer Ministries in društva Zaživi življenje, ki je knjigo založilo, brezplačno deli.

Tudi jaz sem vzela več kot dvajset izvodov za svoje bližnje in tiste, ki jim bo potrebna. Izvode sem odnesla v službo in jih postavila na polico ob oknu, da so bile knjige vedno pri roki. Čeprav se v službi ne ukvarjamo s tovrstnim svetovanjem, se ponavadi dogaja, da se ljudje srečamo z nekim namenom, pa čeprav na prav čudnih mestih. Vsi mi smo krvavi pod kožo in ne rabimo ves čas igrati, da smo močni, nadpovprečni in brez težav. Prav vsak posameznik na tem planetu ima svojo zgodbo in svoje izzive, če jih prizna ali ne. Tisti, ki ne pometajo vse smeti pod preprogo in so pripravljeni pokazati, da so tudi sami ranljivi, imajo možnost, da rane zacelijo in se prenovijo v moči, ki jim je namenjena od zgoraj. Žal prenova uma brez višje “inštance” ne traja prav dolgo, zato je knjiga vrhunski priročnik, ki razkrije kaj se dogaja v našem umu in zakaj smo v boju nemočni, če se opiramo samo na lastno moč in razum. Vzpodbuja nas, da prenovimo svoj um skladno z božjo besedo in živimo življenje v zavedanju svoje moči. Veseli me, da je knjiga prišla v roke tistim, ki so jo potrebovali.

Kakšno leto in pol nazaj, sem se udeležila konference Voditi z namenom, ki jo vsako leto organizirajo v Binkoštni cerkvi v Ljubljani. Sedim za mizo z nekaj ženskami, ki jih poznam iz cerkve, a nikoli nismo govorile kaj več o sebi, od kje smo in kaj počnemo in medtem ko čakamo, da nam prinesejo kosilo pravi gospa V.: ” A veš kaj se mi je zadnjič zgodilo? “

“Kaj.”

“Ko sem čakala avtobus na avtobusni postaji sem videla, da imajo v neki mali trgovini v izložbi knjigo, ki sem jo jaz toliko časa iskala. Spomnim se, da sem pred nekaj leti na vse pretege želela dobiti to knjigo, a je v Sloveniji takrat še ni bilo. Bitka v umu je res super knjiga. Sedaj pa jo imajo tam v vitrini neke trgovine, ki sploh ni knjigarna. Kar nekaj izvodov. Prav rada bi spoznala osebo, ki tam dela. Če bi imeli takrat odprto, bi kar vstopila, a je bila trgovina zaprta. To mora biti ena super oseba. Bom naslednjič kar vstopila.”

Jaz pa jo gledam in se smejim. In ji pravim: “Eto, pa jo gledaš. Jaz sem ta oseba, ki dela v tej trgovini.”

“Kaajjj. Ne morem verjet.”

He, he, jaz tudi ne. Čeprav se z V. poznava, nisva vedeli ena za drugo in sva se lahko sedaj spoznali še na drugačen način.

Tako dela Sveti duh. Ustvarjalno, povezovalno in nadvse zabavno.

Predhodna objava

Šok diagnoze ALS

Naslednja objava

Sonce v srcu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Start typing to see you are looking for.
Na vrh