Šok diagnoze ALS

Februarja, na možev rojstni dan, je kakor strela z jasnega med nas  usekala diagnoza ALS.  

Pa saj ne more biti res. To se vendar ne dogaja nam. Nemogoče. Takšnih brutalnih diagnoz pri nas vendar ni. Ne poznamo nobenega, ki bi jo imel, kaj smo naredili narobe, da se to dogaja? Bolezen ni v našem planerju. To se dogaja samo drugim, nam, ki smo v centru vesolja, mi pa smo nedotakljivi. Pa še Jezusa spoznavamo, on nas je našel kot izgubljene ovce in nas dal pod svoje okrilje. Mož se je ravno začel spreobračati, spoznavati moč Besede, ko je udarilo. 

Greš spat enkrat, dvakrat in misliš, da so vse skupaj samo sanje ali pa da se to dogaja junakom iz filma. Ko se zbudiš, boš nazaj v svojem lajfu, vse po starem.  

Pa ni. Zjutraj vstaneš in teža diagnoze ti visi nad glavo in seka v možgane. Kaj pa sedaj? Naprej se pošteno zjokaš, zamisliš nad negotovo prihodnostjo, preletiš spomine iz čudovitih potovanj in se  zaveš dejstva, da smo na tem planetu le na krajšem ali daljšem obisku. Soočanje z lastno minljivostjo je boleče.  Pa kaj res šee ena boleča preizkušnja? Kaj ni bilo dovolj? Zakaj spet jaz? Pa kje ste mene našli za takšne preizkušnje. Ni fer. Pa saj nobenemu nič nočemo, vsem želimo samo pomagati in delati za dobro vseh. 

Iz nekih starih ran se ti sproži program primerjanja z drugimi, ki naplavi na površje jezo in bolečino ter vprašanje zakaj ta kratko potegnejo vedno pošteni, barabini pa so zaščiteni kot kočevski medvedi in vsem na očem živijo v ugodju, obilju in brezbrižno uživajo v sadovih, ki jih svet ponuja. Kje je tukaj pravica?

Od nekje se v glavi pojavi smejoči se glas, ki mi pravi: Pa kje je zdaj ta tvoj Jezus? In čudeži? Eto, pa maš. Nova porcija. Kako pa se boste iz tega izvlekli? Als je neozdravljiva bolezen, za katero zdravniki ne poznajo niti vzroka niti ne obstaja nobenega zdravila. Um in razum tega sveta pravi, da je s tabo konec. No way out. 

Pa kaj bomo sedaj? Ni drugega kot da gremo v akcijo in pokličemo našega Boga na pomoč, saj nam ostane le on. Vsa pamet sveta nam ne more pomagati. A pomaga nam lahko le ON, tisti, ki je svet ustvaril in poslal Besedo, da je po njej vse nastalo. In ker ima Beseda MOČ, je odslej naše redno zdravilo. 

Jezus, na pomoč. Saj si nas ti našel, ko smo tavali kot izgubljene ovce. Hvala ti. Verjemem, da imaš nek plan tudi v našem primeru. Ne vemo sicer kaj ta plan je, ampak vidim, da vstopaš v srce mojega moža, da so moje molitve uslišane, saj je postal tvoj učenec. Meni daješ nadnaravno moč, mir in me ukoreninjaš, da v neurju obstanem. Spreminjaš moje srce in me učiš ljubezni. Pričnem videti večjo sliko in sprejemam minljivost kot neizogibno dejstvo, s katerim se bomo srečali vsi, prej ali slej. A Jezus nam obljublja, da se s sprejetjem njega minljivost preobrazi v večnost z njim. Še pred leti bi rekla, da me baš briga, kaj bo po moji smrti, ko pa se začenjaš soočati z minljivostjo, pa si želiš, da bi tvoja duša živela v večni radosti z njim. Le kdo bi lahko to brezplačno darilo milosti zavrnil? 

A ker smo ljudje krvavi pod kožo še in ljubimo se še vedno  do nas priplazi misel: Pa zakaj jaz? Daj Jezus pomagaj. Že tolikokrat si me rešil iz godlje, pomagaj sedaj mojemu možu, zaščiti najine otroke, daj naredi kaj. Čudež, pa saj si Bog čudežev. Ne dovoli, da nas tako boli.

V soočanju z minljivostjo in trpljenjem nas gleda okolica in si verjetno misli: Eto, pa naj jim sedaj pomaga ta njihov Jezus. Kje je sedaj? 

A on je tukaj. Z nami, v tej nevihti. Nas uči, da začnemo črpati iz Moči Ljubezni in prevajamo njegovo ljubezen do drugih ljudi, pri tem pa nas uči, da ne črpamo iz svojega lastnega mesa. V naše življenje pošilja nove ljudi, iz celega sveta, ki nam pomagajo, da se aktivno vpletemo v Kristusovo telo in se mojstrimo v molitvenem zastopanju. Pripeljal nas je v skupnost kristjanov, ki se aktivno povezani z njim in se zavedajo, da je v življenju potrebno biti bojevnik v celotni božji bojni opremi. Ob sebi imamo čudovite ljudi, ki nam pomagajo, ko nas želi odnesti vihar.

V trenutku takšnih preizkušenj lahko vsem zelo jasno zatrdim, da je brez Jezusa bolj z boleznijo iz lastnega mesa zelo naporen in utrudljiv. Lahko te premetava in te ob tem premetavanju tudi uniči, z Jezusom ob strani, pa imaš moč, da preizkušnje prestaneš stoje, saj si ukoreninjem v njem in črpaš iz njegove moči. Tvoje telo je namreč slabotno in hitro podleže zunanjim vplivom in napadom sveta.

Ko enkrat postaneš učenec Jezusa spoznavaš, da si vrojen v svet, kjer je duhovno področje v neprestanem bojevanju, čeprav v fizičnem svetu boja samega pogosto ne občutiš. A to še ne pomeni, da ne obstaja. Le ta pravih čutil nimamo razvitih,  s spoznavanjem njega pa se nam vedno bolj odpira tudi vpogled v duhovni svet, ki je zelo živ.  Sveto Pismo piše, da naš sovražnik  hudič hodi naokrog kakor rjoveč lev in čaka koga bo požrl. Ja, hudič je za v znanstveno fantastiko, bo kdo rekel. Žal, ni. Hudič je zelo resnično duhovno bitje, ki  se na vse pretege trudi, da uniči odnose, družino in nas pahne v bolezen. Prišel je zato, da nas uniči in zavede.  Naj sliši, komur je namenjeno.

V naši družini je ves čas deloval in takrat, ko ga nismo “poznali”, je z nami upravljal, kot s svojimi lutkami. Ko je želel, da cvilimo, nas je malo potegnil, ko je želel, da se skregamo pa nam je šepetal v glavo misli, ki so med nas vnesle prepir. In ko je mož začel odpirati srce mojemu možu, je udaril na polno in prinesel diagnozo Als. 

Kljub vsem preikušnjam s katerimi se soočamo z vojsko Jezusovih bojevnikov, ki so ob nas, vztrajamo na moči njegove Besede. Hvaležni smo, da smo njegove izgubljene ovce in da nam je pokazal pot iz teme. Ko doma molimo in slavimo, spreminjamo vibracijo naše materije in občutimo nekakšno zamaknjenost in zadetost, za katero si želimo, da bi kar trajala. Hvaležni smo, da se raje zadevamo s Svetim Duhom kot s tabletami. 

Napajamo se na čudežih ozdravitve. Poganjamo korenine in se učimo zastopati in žareti Besedo, saj vendar pravi, da smo po njegovih ranah bili ozdravljeni. 

takó bo z mojo besedo, ki prihaja iz mojih ust: ne vrne se k meni brez uspeha, temveč bo storila, kar sem hotel, in uspela v tem, za kar sem jo poslal.

Izaija 55, 11

Če obupuješ na dan preizkušnje, je tvoja moč majhna.

Pregovori 24, 10

Je pa vera obstoj resničnosti, v katero upamo, zagotovilo stvari, ki jih ne vidimo.

Hebrejcem 11, 1

 

Ne pustimo si vzeti to, kar nam pripada. Čeprav velja, da je ALS, bolezen motoričnega nevrona,  neozdravljiva, verjamemo, da so čudeži namenjeni tudi nam. Navsezadnje so številni bolniki, ki izpričujejo o moči molitve in tem, da Jezus zdravi. 

Obkroženi smo s čudovitimi ljudmi, ki nas podpirajo v molitvah in zastopajo v našem boju. Učimo se stati v preizkušnjah in zajemati moč v Gospodu in sili njegove (ne naše) moči. Vse zmoremo v njem, ki nam daje moč. Z vibracijo Besede spreminjamo svoj DNK zapis in se učimo žareti njegovo avtoriteto v lastno meso. 

Ne glede na to, ali bomo iz boja prišli kot zmagovalci nas ALS-jem ali ne, opažamo, da uživamo v nadnaravnem miru, ki ni naš, ampak je milostni dar. Dnevno  smo zadeti od Svetega Duha  in hvaležni za spoznanja, ki jih vleče iz naših globin. Včasih smo sami začudeni nad močjo in modrostjo , ki prihaja iz globin  in ni sad nekih intelektualnih sposobnosti. 

Uao, si rečemo, kakšna modrost iz naših ust. Pa saj to je verjetno mišljeno, ko pismo pravi, da bodo iz nas tekle reke življenja. Še več te mogočne reke, Jezus,  ki ima moč, da podira trdnjave. 

Eto, tukaj smo, da se učimo od tebe in da nas uporabiš v tvojo slavo. Amen.

 

V resnici je nosil naše bolezni, naložil si je naše bolečine, mi pa smo ga imeli za zadetega, udarjenega od Boga in ponižanega. On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Kazen za naš mir je padla nanj, po njegovih ranah smo bili ozdravljeni.

Izaija 53, 4-5

Beseda ima nadnaravno moč, da prinese Luč tam, kjer je ni. Beseda prinaša življenje in oživlja meso in kosti, zato je vsak dan na našem jedilniku. Beseda je naša redna doza zdravila, ki poživlja duha, preobraža dušo in prenavlja naš um. 

Spodaj so povezave na pričevanja in učenja posameznikov, ki so prejeli milostni dar ozdravljenja in sedaj izpričujejo o čudežu.

Naj bo življenje polno Jezusovih čudežev za nas in za vse vas. Amen.

Ozdravljeni

Tony Meyers

Tony Meyers izpričuje o nadnaravnem ozdravljenju ALS-ja. Kljub temu, da nekoč ni imel odnosa z Jezusom je danes vnet učenec Božje Besede.
Ozdravljeni

J.J. LaCarter

Moč molitve ozdravi ALS.
Ozdravljena

Wendy Moore

Nadnaravno ozdravljena Wendy. Als je na križu.

"Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu."

Filipljanom 4, 6-7
Predhodna objava

Citati ozdravljenja

Naslednja objava

Bitka v umu – knjiga, ki povezuje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Start typing to see you are looking for.
Na vrh