Tema v januarju

V obdobju korone dela tema na polno. Ljudje so nepotrpežljivi, zajedljivi in ne odstopajo od svoje resnice. Srednje poti, ki vodi k spravi, ni na vidiku. Vse gre v dve nasprotujoči skrajnosti, ki ne popuščata. Med vso to koronsko meglo, nas je tudi v podjetju zajelo neurje. Ena za drugo so prihajala sporočila o neustreznosti materiala, ki so nas presenečala. Sodelujemo namreč s proizvajalci, ki se odlikujejo po zanesljivosti, tokrat pa se je v enem mesecu zvrstilo nekaj nepričakovanih odstopanj, ki niso bila običajna. Prvič v dvajsetih letih smo bili priča neustreznosti materiala in izjemno zahtevni stranki, ki je celotno ekipo izčrpavala na dnevnem nivoju S sodelavci smo bili izžeti. Kako je mogoče, da ena oseba povzroči toliko gorja in utrudi celotno ekipo, čeprav smo vsi delovali v skupno dobro, tudi njeno dobro. Nikakor nismo zanikali ali poskušali omiliti reklamacije, temveč smo se ji posvetili z vsem srcem. Morda je tukaj bila napaka. Vedno znova mi spodrsne na enakem mestu. Tako močno si želim, da bi bili vsi zadovoljni z našim delom, da tema točno ve, kje me lahko nese. In udari tam, kjer boli, resnično boli. Celotna ekipa je bila mesec dni popolnoma pobita. Fizično smo občutili izjemen pritisk in neizmerno utrujenost, ki ni bila le zemeljska. Pritisk je prihajal iz druge strani, zato sem oddrvela v cerkev, kjer sem se pošteno zjokala. Pastor Chris si je vzel čas za dolg pogovor in molil zame, tudi sama sem nadaljevala z molitvijo v duhu in pritisk se je počasi umiril.

Zaplet smo razrešili v najvišje dobro vseh in projekt speljali tako, da smo bili zadovoljni vsi. A v prihodnje bom poskušala tudi delovati manj čustveno.

Bog se je ponovno izkazal. Razrešil je zaplet na človeški način. Posijal je v človeška srca in izpeljal projekt tako, da smo bili zadovoljni vsi. Tako kot smo mu v molitvi naročili, pa čeprav sprva ni bilo videti, da bo takšen razplet sploh možen. Ampak Bogu je mogoče vse.

Ko danes gledam nazaj, vidim, da je se me je tema lotila na polno. Očitno me hoče iztrgati iz Jezusovega okrilja, saj je v februarju prišla nova pošiljka, tokrat še hujša. Bolezen v družini. Ampak se ne damo.

Več kot zmagovalci smo s teboj, ti premagal si ta svet in zlo. Greh in sramota ne vladata več, tvoje ime, nam daje moč. ti si ta ogenj, ki večno gori, ti si ta moč, ki v meni si. Gospod naš Bog premaga vse.

Predhodna objava

Sveti Duh posveti v hči

Naslednja objava

I am only a human – tudi v Tivtu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Start typing to see you are looking for.
Na vrh