Sveti Duh posveti v hči

Leto 2021 je za našo družino polno novih izzivov. Spopadamo se s težkimi preizkušnjami, kjer je dnevna prisotnost nadnaravnega božjega miru največje vsakodnevno darilo. Ostajamo močni v zavedanju, da v boju nismo sami. Hvaležni smo vsem evangelijskim skupnostim, ki nas pri našem boju podpirajo. Medtem ko je Jezus zaživel v srcih sina, mene in moža, se je naša najstnica ideji, da bomo sedaj živeli skupaj z Bogom, upirala. Nekako ji ni šlo v račun, zakaj bi Boga sploh potrebovali sedaj, če ga nismo potrebovali prej. Ne morem ji zameriti, saj je nismo vzgojili, da bi zrasla z zavedanjem Boga. Zadnja leta se sicer precej pogovarjamo, a pri šestnajstih so starši pač starši, najstniki pa imajo svojo glavo, kjer se koleščki vrtijo na drugačnih obratih kot naši.

Obiskovanje evangelijskih skupnosti ji ni ljubo. Ne mara se družiti in pogovarjati o Bogu pred drugimi, a ko ji je hudo prizna, da mu zaupa svoje želje in težave. Že pred leti mi je povedala, da je pred kontrolko kemije prosila Jezusa, da ji pomaga dobiti oceno, ki si jo zasluži in dobila je 5, čeprav so njene ocene bile ponavadi precej nižje. Niso vsi za kemijo. Nič zato.

Nekega dne me kliče in potoži, da ima spet migreno in to ravno na dan, ko je ostala doma, da bi se pripravljala za matematični test.

“Pa kaj me je prav danes zagrabila migrena. Nimam časa dva dneva preležati v postelji! Doma sem ostala, da se učim, jutri imam matematični test. Vse mi gre narobe. Pa še auro imam, slike ne vidim,” mi toži po telefonu.

Ajoj, si mislim. Kaj naj naredim. “Vzemi tableto in pojdi spat ,” ji rečem.

Ona pa: ” Saj sem že. Ampak saj veš, da pri meni to dva dni traja, tudi s tableto.”

Potem pa me prešine: “Poslušaj me. Migrena bo šla ven. V imenu Jezusa Kristusa ukazujem duhu migrene, da zapusti telo T. v tem trenutku. Nimaš več v avtoritete v njenem telesu. Jaz, kot njena mama, uporabljam avtoriteto Jezusa, ki je umrl za nas in naše bolezni in ukazujem duhu migrene, da za vedno izgine iz njenega telesa. T. je svobodna in pod okriljem Jezusa Kristusa. Jezusova sveta kri je zoper tebe, duh migrene. jezus je naš gospod in zdravnik. Amen. Aleluja ti Jezus.”

Po molitvi ji naročim, da gre spat.

Čez 20 minut me kliče. Ajoj, si mislim, kaj pa je sedaj.

“Mami, mami, glava me več ne boli. Nimam več migrene,” mi pravi.

“Kaj?? A se hecaš?”

“Ne, res. To se še ni zgodilo.”

Aleluja Jezus Kristus. V tvoji besedi je moč in avtoriteta. Nauči me, da jo uporabim na vseh področjih svojega življenja.

Zvečer se pri nas oglasi pastor Rodrigo, ki vodi našo hišno skupino in vodi T. čez proces prejema Svetega duha.

Aleluja. Sedaj smo vsi pod božjim okriljem, a vsak dan je nov izziv. Učim se potrpežljivosti in brezpogojnega zaupanja. Predajam , vsak dan posebej, vsa bremena in zaupam, da čudež, ki ga pričakujemo tudi pride.

Ob pravem času pride čas tudi za krst v Svetem Duhu.

Predhodna objava

Klemen Vidic – iskanje smisla

Naslednja objava

Tema v januarju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prični s tipkanjem za iskanje želenega prispevka
Na vrh