Helena

Helena je bila naša računovodkinja. Bila, ker je žal ni več.

Živela je za prihodnost, v sedanjem trenutku pa se ni počutila izpolnjeno. Čakala je na trenutek, da se stvari uredijo. Večkrat je potožila, da se počuti ujeto, da je nezadovoljna z odnosom z možem in taščo, s katero tudi živi, da se počuti nesprejeto in nevredno, da je nič. Pa smo jo poskušali potolažiti, aktivirati, da se odlepi od doma in začne živeti, a ni sprejela nasvetov. Vedno je rekla: “Saj bom, saj bom, ampak ne morem. Nisem dovolj močna. Jaz nisem sposobna, tako kot ti.”

Pa sem ji govorila: Helena, ti si super, sposobna, srčna ženska. Poskrbi zase. Naredi kaj zase.” Takrat z Bogom še nisva bila tako na ti, pa ji nisem govorila o Bogu.

In potem je Helena zbolela za rakom na dojki. Bolezen je sprejela zelo mirno, čeprav je verjetno znotraj nje vrelo. Ko sem jo obiskala, je želela govoriti samo o delu. ki si ga ni pustila odvzeti. Ja, tudi med intenzivno kemoterapijo, ko jo je vse bolelo, je želela delati in urejati naše dokumente. Z ljubeznijo, ker je to rada počela in se je počutila potrebno in izpolnjeno in vredno.

Njena duša je dolgo časa kričala, pa jo ni slišala. Rak je bolezen, ki lahko izhaja iz notranjega nezadovoljstva in neizpolnjenostjo, ki želi razrezati našo dušo in jo oddaljiti od Božjega izvora, vse dokler telo ne omaga. Danes vem, da nas je Bog ustvaril kot zdrave in nas takšne tudi želi. Bog nam ni namenil bolezni, temveč je bolezen znak, da nas je napadel sovražnik, demon in ga je potrebno iz telesa zavezati in izgnati. Seveda ob upoštevanju vseh zdravniških nasvetov in terapij. Bog lahko skupaj z zdravniki naredi čudeže in ozdravi neozdravljivo. Številne knjige pričajo o čudežnih ozdravitvah in spremembah, ki se zgodijo znotraj posameznika, ko svoje življenje preda Jezusu. A takrat tega še nisem vedela.

Leta 2018 sem šla za deset dni urejat misli na Jakobovo pot. Portugalski kamino poteka med Portom do Santiagom in med hojo imaš priložnost, da premišljuješ o tem, česar doma ne utegneš, saj si v primežu dnevnih opravil. Nekega dne sem predelovala našo minljivost in smrt in Bog mi je spregovoril, da moram do Helene, takoj ko se vrnem. Da moram dati upanje tistim, ki umirajo in se poslavljajo od življenja in jim posaditi Besedo v srce. Kar nekaj kilometrov sva se prepirala, da tega ne bom počela, da mi je grozno ob misli, da ljudje umirajo, pa ni popustil. Kilometre in kilometre sem hodila in jokala. Prosila sem za Heleno in njeno dušo, jo poklicala po telefonu iz Portugalske in ji obljubila, da jo obiščem takoj, ko se vrnem. Vesela je bila mojega klica in se veselila najinega snidenja.

Ob mojem obisku je bila Helena zelo slabotna. Njeno telo je drgetalo. Začela sem ji govoriti o Jezusu in poslušala me je. Ko sem ji polagala roke na glavo sem začutila drgetanje in nemir na vrhu glave. Njen duhovni ovoj se je ves tresel. Prosila sem Jezusa, da jo napolni s Svetim Duhom in drgetanje se je počasi umirilo.

S seboj sem vzela knjižico za evangelizacijo, kjer je napisan tekst, kako sprejeti Jezusa v srce in ji prebrala vrstice, ki jih je za menoj ponavljala. Jezus je vstopil v njeno srce, dobila je mir in povedala mi je, da se počuti bolje, da je polna miru.

Čez deset dni je Helena umrla. Od nje smo se poslovili na deževen dan. Imela je cerkveni pogreb in v srcu sem bila pomirjena, ker je pred smrjo sprejela Jezusa v srce.

Danes vem, da se je raka potrebno lotiti tudi na duhovni način. Z avtoriteto ga je potrebno izgnati iz telesa in poskrbeti, da imamo fokus v prihodnosti. Redno se je je potrebno polniti s Svetim duhom, ki ima moč, da ozdravi našo dušo. Ko v nas prebiva Sveti Duh, takrat smo napolnjeni z božjim mirom in nimamo težav z nemirnimi mislimi. Božja Beseda je kot vitamin ali zdravilo, ki ga vsak dan vzamemo in je brezplačno.

Želim si, da bi lahko bolj goreče posredovala in ji povedala več o zdravilni moči Boga, a takrat tega nisem še tako intenzivno čutila.

Tečaje ozdravljenja redno organizirajo v Krščanskem centru. Termine lahko vidite na spletni strani sprejmi.si.

Predhodna objava

Ozdravljenje

Naslednja objava

Življenjska pot Rodriga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Start typing to see you are looking for.
Na vrh