Duhovni učitelji

Duhovnih učiteljev je danes kot gob po dežju. Nekateri izmed njih imajo dostop do največjih skrivnosti naše osebnosti in te preberejo, kot odprto knjigo, brez da bi jim karkoli povedal in nas v danem trenutku navdušijo s sposobnostjo branja naših misli in naših vzorcev. In ker tako dobro poznajo našo preteklost, jih mnogi povprašajo še o prihodnosti ter s strahospoštovanjem sledijo njihovim navodilom. Nekateri delujejo milostno, drugi precej avtoritativno in dobro živijo na račun svojih strank, Vsi pa pravijo, da delajo z božjo Lučjo. Ampak ali je to res?

Tudi sama sem imela precej izkušenj z iskanjem miru in celjenja ran pri različnih duhovnih učiteljih, ki so bili zame tam, ko sem jih potrebovala. Odprli so mi vrata v duhovni svet, me prebudili iz zaspanega ateizma in mi pokazali, da je duhovni svet še kako živ, kar me je v tistem obdobju pomirjalo, danes pa vem, da večina duhovnih bitij, nima namena, da je nam na Zemlji lepo, ampak so prišli sem, da nas zrušijo, uničijo naše odnose v družini in nas silijo k sprejemanju raznih moralno spornih kompromisov. Luč, v imenu katere delujejo, ni tista prava, čeprav se na prvi pogled zdi, da jo napaja isti vir. Pogosto sami sebe imenujejo, da delujejo v imenu Boga, a Bog je le Beseda, ki jo uporabljajo in ni povezan z Bogom, ki je navdihnil Sveto Pismo. 

Že Jezus nas je opozoril, da prihajajo lažni preroki, tisti za katere bomo mislili, da so pravi.

»Vstali bodo lažni kristusi in lažni preroki in bodo delali velika znamenja in čudeže, tako da bi zavedli celo izvoljene, če bo mogoče. Glejte, vnaprej sem vam povedal.« (Mt 24,24-25)

In še kako prav je imel. Lažna Luč dela izjemne čudeže, ki privabljajo množice in skrušene posameznike, med katerimi sem bila tudi sama.  Duhovni učitelji učijo raznih tehnik zdravljenja, pogovarjanja z umrlimi, te vodijo skozi regresije in pretekla življenja z namenom, da zaceliš rane, ki jih imaš v tem življenju, te vodijo skozi procese odpuščanja, ljubezni in kreacije obilja. A obilja miru, po katerem strmiš, z vsemi tehnikami , ki jih učijo, ne boš dobil. Notranji mir je brezplačni dar pravega Boga in prave Luči, tiste, ki jo nosi Jezus. Notranji mir se namreč, ne da kupiti ali ga naučiti na vikend delavnici, ampak ti je podarjen, če se si pripravljen  ponižati, priznati v srcu svoje grdobije, prositi odpuščanja in se pustiti voditi Božji Besedi.

Kar nekaj duhovnih učiteljev, ki so dosegli svetovno slavo s prodajo svojih knjig, je imelo milost, da dojame, da Luč, h kateri so nas vabili, ni prava. Najbolj znana med njimi je nedvomno Doreen Virtue, ki je izdala malo morje knjig o angelih in angelskih kartah. Vsak, ki se je znašel na poti iskanja smisla življenja je v nekem trenutku naletel na Doreen Virtue, ki po srečanju z Jezusom prisega na božjo besedo, ki je zapisana v Svetem pismu. Njen življenjski opus se je porušil, kot hišica iz kart. Vse kar je Doreen bila in predstavljala v svetu new agea se je z njeno spreobrnitvijo postavilo na glavo. A ko je ugotovila, da so njene sposobnosti kanaliziranja povezane z demonskim prišepetavanjem, je s svojim poslanstvom zaključila. Lažna Luč je privlačna, kot je privlačen tudi najlepši med angeli, ki jo nosi. Lucifer je nampreč najlepši in najbolj aroganten padli angel, ki je želel sesti na prestol Boga.

In kako prepoznati pravo Luč, tisto, ki prihaja od Boga?  Ljudje, ki ti jo pomagajo prižgati, ne zahtevajo plačila, saj je prava Luč, dar Boga. Obnašajo se milostno in so pripravljeni služiti za dobro drugih. Ne vmešavajo se  v posameznikove odločitve in ne sodijo drugih, sodbo namreč prepuščajo Bogu. On je naš sodnik. Ne trudijo se iskati prepoznavnosti pri svetu in posameznikih, ampak delujejo s srcem, saj delajo vse v zadovoljstvo Boga. Žarijo v Luči in se pustijo voditi Svetemu Duhu. A novorojeni spreobrnjenci se hitro ujamejo v past, da sodijo, kdo deluje s pravo Lučjo in kdo ne, zato jih pogosto vidimo, kako udrihajo eden proti drugemu, takrat lahko hitro prepoznamo, da se je njihov plamen zmanjšal. 

Hudič se namreč potika okoli nas kakor rjoveč lev in gleda, koga bo požrl. Tudi ko nas napaja Sveti Duh, naš nasprotnik čaka, kdaj nas bo lahko napadel. 

Da bi zmanjšali njegove napade se moramo redno polniti z božjo besedo. Efežanom 6,10 in biti v dnevnem kontaktu z Bogom.

Spodaj nekaj povezav, mnenje o vsakem posamezniku, si ustvarite sami.

Priporočam, da raje poslušate besedo, ki jo delijo posamezniki, ki so bili ves čas pri tisti pravi Luči, da se ne boste ukvarjali, kdo ima prav in kdo ne.

https://www.michellemanders.com/copy-of-4-day-crucifixion-sacrifice-1

https://www.claremcnaul.com/blog/an-exercise-in-discernment-exposing-false-teacher-michelle-manders

Predhodna objava

Ko se prikaže Jezus

Naslednja objava

Nikola Škrinjarić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Start typing to see you are looking for.
Na vrh