Doživljanje Ženske konference 2018

Pred dvema dnevoma mi je Jezus pred nos spet pripeljal osebo, ki sem jo srečala na Ženski konferenci leta 2018 in katere zgodba mi je sedla v srce. V vseh treh letih sem se namreč večkrat spomnila na njo in pomislila, kaj se z njo dogaja. Ali je še pod okriljem Jezusa ali morda ne? Srčno sem upala, da je ok in da jo morda kdaj nekje pa le srečam. Ampak slika njenega obraza se mi je malce zabrisala, vedela sem, da je visoka in blond, to je pa tudi vse.

Nekega dne sva z možem šla v trgovino, kamor običajno ne hodiva. Pred trgovino prodajalka prelaga jogurte in mož se ponudi, da ji pomaga. Nekaj časa naju gleda, pa nama pravi: “Jaz vaju pa poznam.”

“Aja?”

“Ja, iz cerkve. Od Steva in Barbare. “

“Aja?”

“Ja, ko sta zadnjič govorila in predstavljala krst.”

Zapletemo se v pogovor, ena beseda vodi do druge, omeni, da je vdova, nakar se mi v glavi posveti in jo vprašam: “A si ti bila na Ženski konferenci 2018?”

“Ja.”

“Midve sva sedeli skupaj za mizo. A se spomniš?”

Ajme, kako Bog poskrbi, da se ljudje srečajo, da se zgodbe spet povežejo. Mi pa včasih tako trmoglavo gledamo v drugo smer in smo nedojemljivi za znake, ki nam jih ves čas pošilja. In čeprav sem iskala visoko blondinko, mi je Bog pripeljal pred nos rjavolasko. Uao. Sem brez besed.

Ko sem prišla domov, sem takoj pogledala zapis, ki sem ga napisala po Ženski konferenci. Hvala ti Bog. Res si car.

Takrat sem bila še bolj zelena, z nogami v new agu, a s srcem pri Jezusu. Punce so se mi zdele prave pištolce. In še vedno so. Super, da navdihujejo vse nas, da smo lahko tudi me, navdih naprej. Kot v filmu: Podaj naprej (Pass it forward). Kar dobiš, deliš naprej. Prižigamo lučke eden drugemu in skrbimo, da imamo vedno dovolj olja (Svetega Duha), da bo Luč žarela večno.

Takole se mi je zapisalo:

Včeraj sem se udeležila Konference za ženske, ki jo prirejajo evangelijske dame. Na moje presenečenje je bilo tam več kot 250 žensk vseh starosti, a največ moje generacije med 30 in 50 leti.

Vsedem se nekam zadaj. Ne paše se mi družit in vsepovprek objemat, kot ko počenjajo ostale. Sedim in opazujem. Izgleda, da so tukaj same prijateljice. Nič zato. Tudi jaz jih nekaj poznam, predvsem tiste, ki hodijo v cerkev, ki jo obiskujem, a mi ni do kakšnih večjih razglabljanj. Prične se program, gajsna voditeljica, postavna, simpatična, ženska z žarom, napove slavilno skupino. Dve srčni mladenki ob spremstvu banda pričneta z odpiranjem src. Najprej je čutiti, da je prostor, zaradi različnih posameznic, malce razglašen, a kmalu se pretvarjanje, ocenjevanje in osladna prijaznost konča, srca se začnejo odpirati za Njega. Pesem zadoni, ljubosumnost se konča. On je tukaj za vse nas, ne samo zame ali za njo. Kakšen dec, da lahko toliko babnico podela. In to vse na enkrat.
Pride govornica, srečna drobna skromna ženska, če bi ocenjeval na videz, bi jo postavil za šporhet. A ko odpre usta  iz nje pride milina, srčnost in ognjevitost, ki se izliva na vse nas. Vidi se, da s srcem deli to, kar verjame. Uči nas bojevniške drže in nas pozove, da postanemo tudi me bojevnice.

“Sicer pa zajemate moč v Gospodu in sili njegove moči. Nadenite si celotno Božjo bojno opremo, da se boste mogli upirati hudičevim zvijačam. Kajti naš boj se ne bije proti krvi in mesu, ampak proti vladarstvom, proti oblastem, proti svetovnim gospodovalcem te mračnosti, proti zlohotnim duhovnim silam v nebeških področjih. Zato sezite bo vsej Božji opremi, tako da se boste mogli ob hudem dnevu upreti, vse premagati in obstati. Stojte torej prepasani okoli ledij z resnico, oblečeni v oklep pravičnosti in z nogami, obutimi v pripravljenost za oznanjanje evangelija miru. Predvsem pa vzemite ščit vere; z njim boste mogli pogasiti vse ognjene puščice hudega. Vzemite tudi čelado odrešenja in meč Duha, kar je Božja beseda. Ob vsaki priložnosti molite v Duhu z vsakršnimi molitvami in prošnjami. “
Efežanom 6,10

Kaj je hudič in s kakšno opremo se mu upremo?
1. Lažnjivec – pas resnice
2. Obtoževalec – oklep pravičnosti
3. Tat – noge obute v pripravljenost za oznanjanje evangelija miru
4. Predator – ščit vere
5. Zapeljivec – čelada odrešenja
6. Skuševalec – meč Duha
7. Zlo – molitev

Ves čas nam lahko pomagajo angeli in naši prijatelji, ki nam morda kažejo drugačno resnico, kot jo vidimo sami. Bodimo bojevniške pricnese – EZER KENEGDO  in vzemimo usodo v svoje roke. Pri tem nam bo pomagal Jezus, če ga le prosimo.

Sledi pesem in delavnice. Izberem delavnico, kjer simpatična mladenka predstavi svojo zgodbo, ki nas paralizira. Ampak ona žari, je prava pištola duha, optimistična, srčna, prava bojevniška princesa. Njena zgodba gre takole. Mlada punca se poroči, rodi v 33. tednu nosečnosti, porod gre ok, tudi dihanje, a zaradi prezgodnjega poroda punčka konča na intenzivni negi. Čez nekaj dni ji sporočijo, da je okužena z bakterijo. Prične se kalvarija. Novorojenka dobi meningitis, ki jo zaznamuje za celo življenje. Punčka je danes stara 10 let in ne govori, ne hodi, skratka popolnoma je odvisna od svoje mamice, ki ne more niti na WC, ko je z njo, pijača s prijateljico pa je projekt enega meseca. Vse smo brez besed. Če ni to nekaj najhujšega, kar se lahko mami zgodi. Pravi, da je bila polna jeze in obtoževanja. Jezna je bila na zdravnico, saj je meningitis bil posledica zdravniške napake, jezna na Boga, ki je dopustil, da se to zgodi, potrebovala je leto dni, da je doumela, da mora pričeti s procesom odpuščanja. Danes gospa žari in nas uči kako čez proces. Urejena, naličena, prava pištolca. Globok priklon.

Sledi kosilo, ki je brezhibno organizirano za 250 deklet. Po vojaško, vse gladko teče. Sedem za mizo, najprej nisem ravno zgovorna, nato se zapletem v pogovor. Gospa, ki sedi nasproti mene pove, da je vdova. Stara kot jaz. Pogovor se odvija , povem, zakaj sem tukaj in da sem do Jezusa prišla preko new age-a in reikija. Nakar soseda, vdova, pravi, da tudi ona. In pove, da sta z možem imela zdravljenje z bioenergijo. Oba sta bila bioenergetika, on zelo uspešen. Je uspel ozdravljati težke zadeve. Nakar so začeli dobivati čudne klice, nad njima obema je bila izvedena črna magija. Možu se je močno poslabšalo. Postal je drugačen, kot da bi v njega vstopila druga oseba. Imel je privide, prisluhe, cele dneve je slišal zvok elektrike. Dobil je sposobnost uvida bolezenskih stanj pri ljudeh, a se pred tem ni mogel zaščititi. Občasno se mu je popolnoma utrgalo. Žal takrat nista poznala eksorcistov, niti nista bila verna, da bi imela kakšno drugo orožje proti hudiču in magiji. Zaradi nevzdržnih pritiskov, ki jih je dnevno občutil, je nekega dne šel v gozd in se obesil.

Ostala je sama z najstniško hčerko, katero so dogodki močno zaznamovali. Nihče ji ni bil kos. Vse kar je bilo pobezano z duhovnostjo, tudi krščansko, se ji močno upira, saj jo obnašanje zanesnjakov spominja na psihotičnega očeta. Oporo je dobila pri svojih učiteljih, ki so ji pomagali, da je prebrodila najhujše obdobje izgube. Danes sta med sabo zelo povezani. V pomoč so jima tudi sosedje, prijatelji in znanci. Hoja z Jezusom jo pomirja, a zaveda se, da se v duhovnem svetu ni za hecat.

Popolnoma prevzeta od pripovedi, se vrnem v dvorano, kjer nadaljujemo s konferneco. Spet nas z Duhom napolni Joycie, predstavi sistem, po katerem si najlažje zapomni odlomke iz Svetega pisma. Besede poveže s kretnjami in vizualizira. Sledi slavljenje in pesem, ki doni precej bolj srčno tistih z začetka.
Kdor potrebuje molitev je vabljen v ospredje.


Ženske energije so se povezale z Jezusovo. Ena sama ljubezen.

Predhodna objava

Moja pot z Jezusom

Naslednja objava

Pasti nadnaravnih darov teme

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prični s tipkanjem za iskanje želenega prispevka
Na vrh