Ego kreš

Dan se je začel čisto običajno, z jutranjo zahvalo Bogu, deklariranjem , kdo sem v Jezusu in pripravljenostjo na nov dan v službi. Teden do četrtka je potekal gladko, čeprav je sodelavka , ki je v tem letu na svoj hrbet prensela večino obremenitev, na zasluženi bolniški.

Od nekdaj sem želela vsem ustreči in tudi v službi sem navajena, da vsem iskreno povem, kaj lahko in kaj ne moremo narediti. Igramo z odprtimi kartami in delamo v dobro strank. Manipuliranje zaradi pridobivanja koristi ne sodi v našo igro. Pri nas je vse na mizi, da vsi vidijo kaj in kako delamo. Hočeš ali nočeš, it is up to you. Kar vidiš, to dobiš. 

Poslovni svet skriva mnogo pasti, v katere se lahko posameznik zelo hitro ujame in vidim, da mene največkrat spodnese  želja po skupnem zadovoljstvu in iskrenosti. A le-ta je včasih postane moja šibka točka, saj jo sovražnik izrabi za to, da mi pošlje naproti kakšnega verbalno agresivnega človeka. Večkrat se je zgodilo, da je sovražnik rohnel preko osebe, ki je izkazovala nad mano moč s tem, da ji je dal oblast in me držal v finančnem šahu, a ker si resnično vedno želimo, da se zapleti iztečejo v najvišje dobro vseh, takrat sovražnik popusti in se zaplet se vedno zgladi na način, da smo zadovoljni vsi.

 

A danes je imel sovražnik v glavi drugačno taktiko, na katero pa nisem bila pripravljena in me je spodnesel. 

Pokliče stranka, s katero sem bila v preteklih dneh na vezi in mi pravi, da je plačala predračun in da bi danes prišla po material. A ker smo v tem času prodali del tistega, kar je vplačala, sem ji ponudila, da ji lahko z rokom dobave v naslednjem dnevu, ponudim tanjši material v dvojni količini, kar bi pomenilo, da bi dobila enakovredno zamenjavo. Druga varianta pa je, da počaka do torka zjutraj, torej nekaj dni in dobi točno tisto debelino, ki jo je naročila. Stranka začne komplicirati, da bi in spet da ne bi. Jaz ji poskušam ugoditi, karkoli se bo odločila, ko naenkrat prileti do mene: “Kaj z vami tle čas izgubljam, raje bi naročil pri konkurenci. Z vami se ne da nič zmenit…….” V trenutku v meni nekaj poči in prebudi se speči zmaj: ” Pa nič, vam bomo denar vrnili. ” Me kar trese od jeze in s povišanim tonom glasu ji poklopim telefon.

 

Vsa razburjena kličem sodelavko, naj  vrne denar in ji ne proda nič. Besna sem in kar trese me….

 

Halo, si rečem, za kaj že. Zaradi nekaj gumic v vrednosti 10 eur? Pa to ni res, na kakšno primitivno foro me je dobil. Zakaj sem poslušala glas, ki je stopil mojemu egu na živc.

 

Po 30 minutah pridem k sebi in priznam: “Sori, Jezus, tole pa res ni bilo skladno s tvoj Besedo. Priznam, da sem grešila. Odpusti mi moj greh. Pomagaj mi. Ti vidiš, kje me odnese, kje so moje slabosti. Predajam ti jih.  “

 

Sovražnik nas želi skregati med seboj, želi da se postavljamo nad druge, takrat ko začutimo, da imamo moč, nam da krila in ti pravi: “Eto, ne boš ti mene, jaz bom tebe, ker imam oblast in moč nad tabo. Ne bom ti prodala, ker jaz tako hočem. Pa se slikaj in išči drugje. Iz inata!”

Ja, hudič nas hoče ponosne in naegane, polne  prevzetnosti, da stopamo en drugemu po glavi in se med seboj teptamo. Če pogledamo politike ali kakšne hude biznismene, je takšen način delovanja del njihovega vsakdana. Igre moči z namenom pridobiti oblast so del hudičeve taktike, ampak delujejo tudi na majhnih ribah, tudi na meni in meni podobnim.

 

Jezus nas uči, da moramo biti hitri v odpuščanju, saj bomo tako hodili osvobojeni lepljivih vezi, s katerimi nas hoče sovražnik omrežiti in zavezati. Ljubezen do sovražnikov je najboljše orožje proti zlu, odpuščanje pa pot do popolne svobode.

Ponižnost je vrlina velikih ljudi. Vsi mislimo, da smo ponižni, ampak ali smo res? Ko pride trenutek, kot je prišel danes pri meni, da nas kdo užali, ali smo res lahko vedno ponižni? Lahko odreagiramo modro in z močjo Besede. Zase vem, da me še velikokrat odnese. Bo treba še delat da tem egu, da se popolnoma podredi Božji volji. V vsakem trenutku. No matter what. Bo težko, ampak če je to treba, gremo dalje.

 

“Draga stranka x. Se opravičujem, da sem se pustila sprovocirati in sem vam v jezi poklopila telefon. Blagoslavljam vas v Jezusovem imenu, naj vas Jezus blagoslovi in oblije s svojo ljubeznijo. Amen.”

 

Predhodna objava

Božanska zamenjava

Naslednja objava

Iz cone udobja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Start typing to see you are looking for.
Na vrh