Šampion, šampinjon ali šampionski šampinjon

CHAMPION
šampinjoni
Boxing winner champignon mushroom mascot cartoon vector illustration

Na rojstni dan si prvič oblečem Champion trenirko, ki mi že od poletja visi v omari. Se mi je takrat zdelo, da rabim eno lepo trenirko, pa sem izbrala belo črno kombinacijo. Pa naj bo Champion, za spremembo. A ker sem z možem večinoma doma in ker je bela barva magnet za fleke, ki jih lahko povzroči moja nerodnost , je tale Champion dolgo časa sameval v omari. Kaj morda ni rojstni dan priložnost, da se oblečem v belega Championa in se sproti še malo počastim z masažo. Saj se počutim zmagovalno. Itak sem se že pred meseci preimenovala v Viktorijo, za rojstni dan pa bom  nova Champion Viktorija v belem.

Tudi leto je posebno, ko dvojkice kar letijo skupaj. 2.2.22 in 22.2.22, ničkolikokrat pogledam na uro ob 22.22. in tudi včeraj na rojstni dan, dobim tako lepo čestitko točno ob 22.22, brez da bi se pošiljateljica zavedala, da sem mahnjena na dvojkice. Kljub temu, da stojimo v nevihti, nas Bog uči, da se ob orkanskem vetru najlažje stoji v očesu orkana. In prav tako se počutimo sedaj. Ko okoli nas na polno seka, smo mi trenutno v fazi nadnaravnega miru, pa čeprav od daleč izgleda, da se nam bo vse sesulo na glavo. A v trenutku, ko se premaknemo, nas zajame močan veter in takrat je res nevarno, da nas premakne. Še dobro, da okoli nas stojijo posamezniki, ki nam kričijo : “Stojte trdno na Besedi. Ne popuščajte. Veter je močan, a Božja Beseda je močnejša. Pomemben je fokus in ta je na Jezusu.” Z molitvami in zastopanjem se spet premaknemo v center, kjer vetra ni. Tam lahko deklariramo Božjo obljubo in sicer, da je letos leto Božje milosti in skozi tunel, ki ga je oblikovalo neurje zremo v obljubo zagotovljene brezskrbne večnosti, ki nam je namenjena. Ubrisano, z vidika zemeljskega človečka, a ne? Ampak precej lažje je v nevihti preživeti, ko si fokusiran na Jezusa in se naslanjaš na njegovo Besedo, kot živeti in vsrkavati strah, ki ga vibrira svet. Kdor sam ni v nevihti morda ne ve, o čem govorim.

Letos je torej leto božje milosti in prerokovano je, da se žetev že začenja. Čeprav se meni dogajajo vsakodnevni čudeži in mi Bog ves čas kaže, da je z menoj, molim, da se nadnaravno dotakne tudi mojega moža. Res je, da večino časa prebije v nadnaravnem miru, a mi tukaj na Zemlji si želimo še več. Da bi le lahko tudi on  hodil na krilih nadnaravnega! Ko bi le lahko videl, kar meni kaže in znal vztrajati na božjih obljubah, ki pravijo, da je že bil ozdravljen. Biti priklopljen na šampionski program Boga in ne na zemeljski šampinjonski, ki nas preko nevidnih niti zažira in pije naše meso, je dar milosti, ki je za vsakega, a le redkodko ga lahko prenese. Pri nas se trudimo, včasih nam uspe, drugič spet ne. Ampak se ne damo.

 

Champion ali šampinjon , Francozi pravijo gobici champignon, prvaku pa champion, no vsekakor je bolje biti champion kot champignon, saj bela barva gobice s časom kar hitro potemni, šampionska drža pa lahko traja dlje časa, sploh če je izgrajena na Jezusu.

Šampinjoni so med seboj povezani s podgobjem. Z dolgimi hifami si pomagajo eden drugemu in skupaj tvorijo enotno celoto. Lahko je zdrava ali pa tudi ne, če se zastrupi en del, lahko pomrejo vsi. Tudi z ljudmi je tako. Če smo obrkoženi s pozitivnimi ljudmi in gojimo zdrave in razščiščene odnose, potem nam zdravje praviloma ne izostane. V kolikor pa se zapletemo v nezdrava razmerja, nas nevidne nitke začnejo dušiti in se zažirajo v naše meso vse dokler telo ne zariba.

Če želimo biti šampionski šampinjon, beri goba, moramo biti drugačni. Kakšni? V tem svetu se ne smemo zanašati samo na druge okoli nas, pa tudi samo nas ne, temveč je priporočljivo, da se priklopimo na izvor življenja, kar za nas pomeni, da sprejmemo življenje v simbiozi z drevesom spoznanja. Biti ukoreninjeni v Božji ljubezni, zajemati hranila iz globin in brezskrbno počivati pod krošnjami, ki, če zajemajo pri pravem viru, dajejo številne sadove. Hja, kaj si torej želimo: žareti pod okriljem mogočnega, solirati kot osamljeni jezdeci ali se skriti v množici povezanih, ki so lahko v podporo ali pa tudi ne.

Verjetno pride trenutek v življenju vsakega posameznika, ko te družba gobic ne more rešiti, te premakniti iz svojega gobjega filma, kjer so vse gobe enake, takrat menim, da je najbolje, da poženemo svoje hife  in se s podgobjem priklopimo na koreninski sistem neizčrpne moči.

Kam se bomo torej priklopili? Na nebeškega očeta ali na svet?

Za svoj rojstni dan se v letu čudežev jaz zavestno odločam, da se s svojim srcem priklapljam na izvor moči in vere, torej izbiram program nebeškega očeta. V svoji novi Champion trenirki grem torej najprej na masažo k prijateljici Tadeji, da mi pregnete utrujeno meso. Naj se iz celic v limfo izloči vse kar telesu ne paše.  

Ko naslednje jutro z možem v kopalnici predihavam jutranje izzive, se spomnim na championa, a sem daleč od njega. Ja, moja človeška narava je bolj hitre sorte. Prižgem youtube in prva pesem, ki se mi prikaže na zaslonu je: Champion. A bejž no? Od kje pa je zdej tole prišlo. Sem jo slišala, ampak še nikoli se mi ni zgodilo, da bi se mi pojavila sama od sebe na zaslonu. Jo zavrtim, poslušam besedilo in me zabriše na rit.

Jaz sem za njega champion, ne šampinjon. Včeraj trenirka, danes pesem. Besedilo pesmi mi spregovori. Namenjeno je meni in opisuje mojo pot. Dolgo časa sem se trudila, da bi videla. Še dlje časa sem potrebovala, da sem doumela: izbrana sem, da nosim tvojo zmago. Vsa moja prizadevanja za popolnost so bila zaman, kar mi daješ ti, nikakor ne morem  doseči sama. Hvala ti, ker mi daješ, kar si nisem zaslužila. Do sedaj si v meni popravil vse kar je bilo zlomljeno, za tvojo slavo. Ti si moj šampion, Jezus. Ko stojiš ob meni in v meni, vsi moji skriti velikani odpadejo, ti si nepremagljiv. V vsaki bitki si zmagovalec ti. Podajaš mi krono zaupanja. Hvala ti, ker si me postavil v tvoje kraljestvo, v tvoje nebeške prostore. Ob tebi sem nepremagljiva. Končno lahko vidim, da si ti svet že premagal in hvala ti, ker me učiš, da končno sprejmem, kar me učiš in enkrat za vselej preneham z iskanjem. Jaz sem s tabo zmagovalka. Ti si moj šampijon, jaz pa tvoja Viktorija Šampijonka. 

Vprašam moža: Bi rad bil šampion,  šampinjon al šampionski šampinjon?

 

Za šampione veljajo božja pravila, za šampinjone pa zemeljska.  So pa tudi šampionski šampinjoni, ki so pod drevesom spoznanja vtkani v Kristusovo telo.

Pridi, greva skupaj v Besedo, da se poveževa na vse strani.

Predhodna objava

Pričevanje – nezdravo spreminjanje staršev – pismo Monike

Naslednja objava

Povej meni, zato sem …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prični s tipkanjem za iskanje želenega prispevka
Na vrh