Zaupanje

Svet se spreminja in mi z njim. Zakaj nam je potreben tale virus Korona se sprašujem, kaj je njegov namen. Ni pomembno zakaj je nastal in kdo je kriv, da sploh je tukaj, dejstvo pa je, da nas hromi na različnih področjih. Nekateri so žalostni in zaskrbljeni, drugi jezni na zarotnike, večino pa je strah. Strah za nas in naše bližnje. Morda nas ni strah samega virusa,  nas pa je strah negotove prihodnosti, saj bo virus povzročil ogromno gospodarsko škodo, mnoga delovna mesta bodo pogubljena. Kaj bomo počeli? Kako bomo plačevali račune? Grabi nas panika. Kaj naj naredimo? Trenutno kraljuje tema, ki nas tolče na različnih frontah.  Globalno.


Med zastopniki znanosti in vere se od nekdaj bije boj dokazovanja edine prave resnice in zmote drugih, a na srečo, se v tem stoletju dogajajo spremembe tudi na tem področju. Tokratne krizo bomo težko premagali samo z razumom. Zdravniki, kemiki in mikrobiologi bodo naredili vse kar je v njihovi moči, da pomagajo posameznikom, a predstavniki vere lahko pomagajo ljudem na način, da jih vzpodbujajo pri predajanju svojega strahu Bogu. Še pred nekaj leti bi rekla, da je tisto nekaj nad nami Vesolje in energije, saj besede Bog enostavno nisem uspela izreči. Vzgojena sem bila v prepričanju, da je Bog rezerviran za tiste, ki slepo sledijo nečemu, česar ni. Rojeni ateistki, z izobrazbo in razumom ego ni dopuščal biti v čredi. A marsikomu se med letom peruti posušijo in padec na tla je boleč. A ko s tal ponižno zreš v nebo, si srečen, da si dobil drugo priložnost. Odgovore, da je nekaj več v življenju kot sama materija, sem sprva iskala v Vesolju in različnih duhovnih knjigah. Naučila sem se mnogih tehnik, ki so me vodile do notranje umirjenosti in fokusa, ki pa niso bile trajne, v mojem srcu ni bilo miru. Nekaj je manjkalo. Vesolje je postalo preveč živo, brez pravega reda, prišepetovalci mi niso prenehali govoriti na uho. Potem pa me med meditacijami  našel On. Jezus. Tisti, ki odpušča, podeli milost in uči ljubezni. Skupaj z njim se je moje srce spremenilo, iskanje se je prenehalo in prišel je Mir. Beseda Bog je počasi vstopila v moj besednjak in nato v moje srce.  Danes Boga dojemam kot tistega, ki je na vrhu duhovne hierarhije, nad Vesoljem in vsem kar obstaja. Tako kot se spreminjam jaz, pa je potrebno tudi na globalni ravni dojeti, da se spreminja tudi svet. Edina naša stalnica je sprememba, prej kot jo sprejmemo, lažje nam je. Prej ko se zavedamo, da na naši poti nismo sami, lažje lahko brodimo po blatu. In tudi pri vsej tej globalni pandemiji je tako. Naj raziskovalci in verniki sodelujejo v boju proti Temi in njenim posledicam. Vsak naj naredi svoje delo, najbolje kot ga zna in pomaga po svojih močeh. Dolžni smo, da se med seboj vzpodbujamo in delujemo v najvišje dobro človeštva. Ni čas za egoizem in zadovoljevanje naših lastnih potreb.  Bodimo modri in preudarni in ne dokazujmo svojega prav s silo.“Modrost pa, ki je od zgoraj, je najprej čista, nato miroljubna, prizanesljiva, dovzetna, polna usmiljenja in dobrih sadov, brez razločevanja in hinavščine  In sad pravičnosti se seje v miru tistim, ki delajo za mir (Jak 3,17). 

“Nobena umazana beseda naj ne pride iz vaših ust, marveč le dobra, da bi bila ob potrebi v izgrajevanje, da podeli milost tistim, ki poslušajo (Ef 4,29).”

“Ne delajte ničesar iz prepirljivosti in ne praznega slavohlepja, ampak imejte drug drugega za boljšega od sebe (Flp 2,2-3).” 

“Bog se prevzetnim upira, ponižnim pa daje milost (Jak 4,6).”Naj Beseda oživi in doseže naše srce. Sveto pismo je polno modrosti in koristnih nasvetov za ateiste kot vernike, ki pogosto ostanejo spregledani ali so prebrani mehansko, brez sodelovanja našega srca. Če bi znali živeti Besedo, bi bila Zemlja raj, kjer ljudje in živali sobivajo v izgrajevanju in spoštovanju. V nadaljevanju podajam nekaj misli, ki v teh časih pridejo prav vsakemu od nas, da se poveže z Bogom, izvorom Luči. Prosimo torej Boga direktno, no lahko tudi preko Jezusa, naj nas naploni s Svetim duhom , da nam podari, kar potrebujemo. Molitev je navsezadnje prošnja in če prosimo s srcem, nam bo dano. Tudi v new agu so skapirali, da kadar prosiš, prosi z občutkom, kot da to že imaš.“Prosi in ti bo dano. Išči in boš našel. Trkaj in se ti bo odprlo. Kajti vsak kdor prosi, prejme in kdor išče, najde in kdor trka, se mu bo odprlo (Matej 7,7).”“Če pa komu od vas manjka modrosti, naj jo prosi od Boga, ki jo vsem rad daje in ne sramoti – in dana mu bo. Prosi pa naj v veri, ne da bi kaj dvomil, kdor namreč dvomi, je podoben morskemu valu, ki ga veter dviga in premetava. Tak človek naj ne misli, da bo kaj prejel od Gospoda: mož, ki je v duši razdvojen, je nestanoviten na vseh svojih poteh (Jak 1,6)” “Bog je Luč in v njem ni nobene teme” (1 Jan 1,5).

Boris me je s svojo objavo na FB spomnil, da je najboljše zdravilo proti virusu Psalm 91. A kaj že pravi? Sveto pismo je debela knjiga, polna modrosti.  In ker ker rada pozabljam, mi je iz glave ušlo, da sem  s tem psalmom (Psalm 91) po nasvetu Tadeje pred leti  prehodila Portugalski Camino.  Ko pridem iz službe, primem v roke Sveto pismo in rečem: No, pa mi pokaži, kaj govori tale psalm. In  v prvo , brez listanja,  se mi knjiga odpre na  Psalmu 91.  Olala.  Ti pa si majstor, si rečem in hvala, ker mi ves čas potrjuješ, da si tam zgoraj zame in za vse druge. Takšne potrditve so za nekatere samo srečna naključja, za druge, ki pa smo prehodili že malo več ovinkov pa so potrditev  nadaljnje poti v zavedanju, da nismo sami.  Ko bi ti le znali prisluhniti in se s tabo povezati vsak dan. Morda pa je to namen te svetovne pandemije? Da se ustavimo, pogledamo vase in se povežemo s tabo. Morda se temo preganja le tako, da smo kot človeštvo na kolenih.“Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke,
pred pogubno kugo.
S svojimi krili te pokrije,
pod njegove peruti se zatečeš;
ščit in oklep sta njegova zvestoba.
Ne boš se bal nočne strahote,
ne puščice, ki leti podnevi,
tudi ne kuge, ki v temi hodi,
ne žela, ki pustoši opoldne.”

“Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal,
naj te varujejo na vseh tvojih potih.
Na rokah te bodo nosili,
da z nogo ne zadeneš ob kamen.”
(Psalm 91)Bodimo torej močni, predajmo strah Bogu in ne iščimo nasprotnikov v ljudeh. Naš boj se bije proti duhovnim zavojevalcem in gospodovalcem te mračnosti, ki se je zlila trenutno na Zemljo. Hudič se je pri nas dobro udomačil, s kapitalom in močjo nas lepo nas obvladuje. Posameznikom dnevno prišepetava, jih dviguje nad druge, vse do prestola, nato pa jih s praznimi srci pahne v brezno prepada iz katerega se ponovno dvignejo le tisti, ki tam pustijo svoj ego. “Sicer pa zajemajte moč v Gospodu in sili njegove moči. Nadenite si celotno Božjo bojno opremo, da se boste mogli upirati hudičevim zvijačam. Kajti naš boj se ne bije proti krvi in mesu, ampak proti vladarstvom, proti oblastem, proti svetovnim gospodovalcem te mračnosti, proti zlohotnim duhovnim silam v nebeških področjih. Zato sezite po vsej Božji bojni opremi, tako da se boste mogli ob hudem dnevu upreti, vse premagati in obstati. Stojte torej prepasani okoli ledij z resnico, oblečeni v oklep pravičnosti in z nogami, obutimi v pripravljenost za oznanjevanje evangelija miru. Predvsem pa vzemite ščit vere; z njim boste mogli pogasiti vse ognjene puščice hudega. Vzemite tudi čelado odrešenja in meč Duha, kar je božja beseda (Ef 6, 10).” 


Najtežji del molitve je pri mnogih popolna predaja in utišanje razuma. Naučiti se moramo priklopiti na Božji kanal in dopustiti srcu, da govori svojo zgodbo. Bolj ko smo načitani, težje nam gre. Morda je zato med znanstveniki in izobraženci malo ljudi, ki znajo odkrito govoriti o Bogu. Menijo namreč, da bodo izgubili verodostojnost na strokovnem področju. Ampak pri Bogu hinavščina ne pali. Ali si ali pa nisi. Kdor si upa razkriti in odkrito spregovoriti je nagrajen z močjo Duha, ki se ga ne da kupiti ali se tehnik naučiti na kakšnem tečaju. Sveti Duh je brezplačni dar milosti za vse, ki so pogumni in  priznajo, da je njihovo življenje, obilje in talenti Dar Boga.

Torej prva pomoč v času negotovosti je torej Beseda. Slavimo Besedo s srcem, zapojmo hvalnico in se prepustimo v naročje Boga, ki nas s svojimi krili zaščiti pred Temo. 

I am gonna sing, 

In the middle of the night

Louder and louder

…..

Predhodna objava

Velikonočni čudež

Naslednja objava

Ko se prikaže Jezus

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prični s tipkanjem za iskanje želenega prispevka
Na vrh