Čiste misli

Marsikdo pozna občutek, da je nevreden, iz dneva v dan se ubada s svojo nepopolnostjo in ideale išče v za njega popolnih ostalih. Vsi drugi so boljši, lepši, več vredni, lažje živijo in na sploh življenje jih ima raje.  Je to res ali je to le kulisa, ki si jo je postavil, zato, da zavaruje svoj svet. Na kuliso si je narisal svet drugih, ki je idealen,  popoln, a daleč od njegovega. S tem ko gleda sliko idealnega sveta drugih, se še bolj oddaljuje od svojega, ki na koncu lahko celo izgine. Z izgubo sveta, pa izgubi tudi sebe. 


Kako ponovno najti  pot do sebe? Tako, da  spremenimo fokus. Osredotočiti se je potrebno na sebe in svoj svet, sprejeti je potrebno sebe na vseh nivojih in naučiti se je potrebno kontrolirati svoje misli. A disciplina misli je tista, ki mnogim povzroča precej preglavic. Mislijo, da lahko z razumom kontrolirajo vse in dosežejo vse. A naš razum je tudi tisti, ki nam pogosto ponagaja. Zakaj, ker je v naš razum , že ob rojstvu ali v času otroštva posajeno seme. In seme, ki vzklije je težko izpuliti. Razum se temu upira, podzavest včasih ne pusti sprememb, pregloboke so korenine.  Tudi sama sem poskusila različne tehnike zato vem, da ponavljanje samih afirmacij ne deluje. Moč samega razuma in naša želja ne zadoščata, da bi uničili  globoke korenine. Semena so darilo hudiča, zato je potrebno pri čiščenju misli vključiti višjo silo – Boga.

Jezus je najboljši lightworker, ki je pripravljen pomagati vsem, ki ga sprejmejo v svoje življenje. Jezus ne sodi, Jezus ne deli ljudi na kristjane, muslimane in ateiste. Je tukaj za vse, ki želijo njegovo pomoč. Lahko ga prosimo, da nam pri odstranjevanju plevela pomaga. Vizualiziramo, kako svetloba ubija korenine, morda jih lahko puli sam Jezus in ves plevel nalaga na samokolnico, ki jo potem odpelje stran iz našega vrta. Mi se mu lepo zahvalimo. Koristi pa, če večkrat tudi zmolimo molitev Oče naš, ki je pravi pesticid za hudičeva semena. Če uspemo zaupati in predati misli Jezusu, bomo uspeli uspešno izkoreniniti misli, ki nam smetijo naše polje. A s tem, ko smo odstranili plevel smo dobili veliko njivo, na katero moramo posejati nova semena, ki bodo vzklila preden nas spet obišče hudič. Če bomo pustili njivo prazno, bo njiva prej ali slej polna novega plevela. Gojimo torej misli, s katerimi ustvarjamo, kreiramo in žarimo življenje, ki ga želimo živeti.


Bodimo hvaležni vsak dan, veselimo se drobnih stvari in radost iščimo v mahnem napredku , vsak dan.


Tudi Sveto pismo pravi….


“V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu.Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalo. V njej je bilo življenje in življenje je biloluč ljudi. In luč sveti v temi, a tema je ni sprejela. Bil je človek, ki ga je poslal Bog; ime mu je bilo Janez. Prišel je zavoljo pričevanja, da bi pričeval o luči, da bi po njem vsi sprejeli vero. Ni bil on luč, ampak pričeval naj bi o luči. Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet. Beseda je bila na svetu in svet je po njej nastal, a svet je ni spoznal. V svojo lastnino je prišla, toda njeni je niso sprejeli. Tistim pa, ki so jo sprejeli, je dala moč, da postanejo Božji otroci, vsem, ki verujejo v njeno ime in se niso rodili iz krvi ne iz volje mesa ne iz volje moža, ampak iz Boga.

In Beseda je postala meso in se naselila med nami….”

Jan 1, 1

+ dopiši, dodaj

Predhodna objava

Pot do sebe – Portugalski Camino

Naslednja objava

Adijo sence

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Start typing to see you are looking for.
Na vrh